Zakelijke krachtbron 

GenietWerk Coach 

Partner 

Moeder

Jacqueline

30 +

Jaren ervaring

10 000 +

In & Verkoopgesprekken

1000 +

Samenwerkingscontracten

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden. Ik geloof niet in doorgeven wat ik zelf niet heb doorleefd of in 'one size fits all'. Ik houd ervan om tailor made te werken met briljante ondernemers die een verschil maken. Ik werk met weinig klanten tegelijk, aangepast op wat jij nu nodig hebt. Lees hier mijn fascinerende verhaal.

Van maatpak naar missie

Opgegroeid met twee broers in het mooie Twentse land, zocht ik al vroeg mijn weg de wijde wereld in. Geholpen door mijn talenknobbel was het internationale zakenleven de meest logische avontuurlijke stap die ik kon maken. Ik was bijzonder vereerd met steeds aansprekender commerciële functies binnen multinationals als Heineken,  Grandvision en Johnson & Johnson.

de sky was nooit de limit

Als vakvrouw in het prachtig gesneden maatpak van de beste stoffen. Altijd onderhandelen, inkopen, verkopen en leidinggeven tussen de mannen: collega’s, leveranciers en klanten. Als VP Director Key Accounts was ik onderweg in een gave lease-auto en vloog ik minimaal twee keer per week businessclass over de hele wereld. Mijn kantoor op idyllische plekken. Onder andere in het WTC Schiphol op de elfde verdieping met uitzicht op de startbaan. Of in het bos in London Pinewood. Waar mijn chauffeur me elke maandagochtend opwachtte in London Heathrow en me van en naar kantoor reed.
Ik deed zaken op de meest waanzinnige locaties: dat diner met een leverancier bovenin het Jules Verne restaurant in de Eiffeltoren, met collega’s een luxe verblijf in Athene of Rome, met collega’s drie maanden aan projecten werken in Wales, Elzas of Spanje. Elke Europese hoofdstad ken ik op m’n duimpje. Soms kneep ik mezelf in m'n arm. En toch... 

de balans opmaken

Wiens leven leefde ik? Wat wilde ik bewijzen? Leven in een prachtig huis en met een prachtige loopbaan waarin ik al mijn kwaliteiten toepaste. Harder werken om ervoor te zorgen dat ik… hard kon blijven werken. Ja, dat was het wel zo ongeveer. Hoezo groots en meeslepend?

“Wiens leven leefde ik? Wat wilde ik bewijzen?”

Ik was kostwinner in ons huwelijk. Daarna als gescheiden alimentatie betalende co-ouder, voedde ik samen met veel lieve oppas-hulp mijn zoon en dochter op. Altijd antibiotica bij me, voor als die chronische blaasontsteking te heftig werd. Zwarte wallen onder mijn ogen. Rusteloos, nooit stil genieten van het mooie in de wereld. Mijn lijf zat vol adrenaline en stress. Ik leefde ongezond en was te zwaar, met al dat dineren in restaurants en korte nachten in hotels. 

falen met het uithangbord van succes

Geen tijd voor de romantiek, de focus lag op zorgen dat het plaatje in stand bleef. Mijn motto was: ‘Ik wilde dit zo graag, dan hoef ik er geen spijt van te hebben. ’ Ik bevond me in een gouden kooi en zag niet hoe ik daaruit kon ontsnappen, zonder mijn hoofd te buigen. Geen me-time en als ik die wel had, dan was er niemand om het mee te delen. Ik voelde me eenzaam, onbegrepen en verdwaald in mijn eigen uiterlijke schijn.
‘Gelukkig’ werd ik ontslagen. Daar stond ik. Naakt, zo zonder mijn altijd zo ‘belangrijke’ functie. Zo zonder professioneel masker. Ik mocht mezelf opnieuw gaan uitvinden. Ontbijten met mijn kinderen en me vooral hun moeder voelen, was de grootste luxe. Dat was me in hun eerste levensjaren nooit gelukt, nu wel. Ik genoot. Tijd nemen om weer af te spreken met vriendinnen, voorzichtig daten, deze keer omdat ze voor mij kwamen en niet voor mijn luxueuze levensstijl.  

"Gelukkig werd ik ontslagen. Ontbijten met mijn kinderen en me vooral hun moeder voelen, was de grootste luxe."


kiezen voor een ondernemend leven

Ik besloot te gaan ondernemen. Met mijn waarden hoog in het vaandel, was mijn drive en commitment sterker dan ooit. Nooit meer zou ik:
  • mijn leven en mijn tijd laten indelen door een ander
  • tegen mijn zin overeenkomsten sluiten, waar ik niet achter sta
  • bedrijfsfraude onder mijn ogen zien gebeuren 
  • de poten onder mijn stoel weg laten zagen
  • ontslagen worden 
Ik richtte mijn eerste bedrijf op, maar de vreugde was van korte duur. Ik werd fysiek aangevlogen door een klant, moest vijfendertig freelancers ontslaan en sloot mijn bedrijf. Een illusie en een heleboel euro’s armer.

Een andere kijk op...tijd

Een sleutel-gebeurtenis was mijn ontmoeting met Hans. Hij prikte door het masker heen, verklaarde me voor gek met mijn leefstijl en liet me zien hoe het ook kan. In het gemak, op de mooiste plekken, met de beste klanten. 
Met mijn doelen nog dichter bij mezelf, zou ik allereerst een toffe moeder zijn in plaats van de ‘altijd drukke’ moeder. Ik verhuisde, ging kleiner wonen, ontspullen en afkicken van mijn verslaving aan snelheid. Wat een inzicht: alleen maar omdat ik er toe in staat was, betekende dat niet dat ik elke dag in de hoogste versnelling moest leven en ondernemen.
Weten wat je wilt, de moed hebben om dit te laten ontstaan, de bereidheid tonen om fouten te maken en me realiseren dat ik alles te winnen had in… tijd. De meest ondergewaardeerde valuta ging mijn belangrijkste Unique Selling Point worden. Ik verslond boeken over het winnen van tijd: Timothy Ferris ‘ een werkweek van 4 uur', lees ik jaarlijks minstens één keer. 

Momentum ontstaat in de stilte

Ik investeerde veel, luisterde beleefd naar de goeroes met hun stappenplannen en funnel hacks en dacht: ' Ja, maar zo werkt het niet voor mij.' Ik moest mezelf echt helemaal opnieuw uitvinden. Heel dicht bij mezelf blijven, in plaats van het pad volgen van een ander. Want inmiddels heb ik ervaren: als ik van mijn pad, van mijn manier afwijk, dan ben ik niet wie ik wil zijn voor mijn klanten. Doe ik mezelf geweld aan.
Mijn eerste klant meldde zich uit het niets: ‘ Ik wil mijn bedrijf doen groeien van solo-ondernemer naar een onderneming met een team. Volgens mij kun je me helpen?’ Verbluft keek ik haar aan. Ja, zo werkte het. Ondernemers die zien wat ik kan toevoegen, met behoud van mijn levensdoelen- en waarden helpen afkicken van de stress en de adrenaline. Alleen maar blij ondernemen, delen van wie je bent, met intentie tot klantgeluk. Niet veel later had ze een team van zestien freelancers en bloeide haar bedrijf genoeg om een exit-strategie in te zetten.
Ik was een krachtbron geworden voor briljante ondernemers. Helemaal vanzelf. Het leven dat ik eerder zocht door veel geld te verdienen, diende zich op een heel andere manier aan. Zonder professioneel masker, met mijn vaardigheden altijd paraat, met klanten die ik zelf met plezier kon kiezen. Van doen-hebben-zijn naar zijn-doen-hebben. Wat een verademing!

"Het leven dat ik eerder zocht

door veel geld te verdienen,

diende zich op een heel

andere manier aan."

"Het leven dat ik eerder zocht door veel geld te verdienen, diende zich op een heel andere manier aan."

Natuurlijk kon ik goed onderhandelen, maar onderhandelen voor mezelf was nog wel een dingetje… Bleek dat het een stuk gemakkelijker was om namens een multinational aan tafel te zitten... En toch…Niet voor niets had ik met zoveel verschillende soorten zakenpartners, in zoveel verschillende landen onderhandeld. Ik ontdekte een rode draad. Een taal die zich vormde. Hoe kon ik de deal maken die ik wilde, met wie dan ook?

de taal van verbindend zakendoen

Het hek was van de dam. Want het was zoveel anders dan in de boeken werd beweerd. Zoveel gemakkelijker om door te geven. Geen scripts uit je hoofd leren, geen trucjes toepassen. Innig verbonden met jezelf, zijn wie je bent en blij ondernemen.
Ik vertelde mijn klanten erover. Ze pasten het toe en gingen vliegen. Wow! De taal van Verbindend Zakendoen, gebaseerd op de waarden van elk persoon, waardoor je het aan- en verkoopgedrag kan beïnvloeden. Het stelt je in staat om de intrinsieke motivatie van je gesprekspartner aan te spreken, overeenkomsten te ontdekken en verschillen te overbruggen. Daardoor krijg jij voor elkaar wat beide partijen willen. 

“Win-win werd opeens een eitje”

Ik had mijn passie gevonden en kon mijn waarden doorgeven in mijn werk. Anderen helpen blij en waardig te ondernemen. Verantwoordelijkheid te nemen om hun beste overeenkomsten te sluiten, hun beste ondernemende leven te leiden. Echt succesvol zijn, ook achter het masker van succes.
Mijn leven veranderde nogmaals, toen ik in aanraking kwam met een systeem met grote gezondheidswinst, waarbij ik zonder inkoop, verkoop, voorraad houden, administratie of wat dan ook toch een uitstekend passief inkomen kon opbouwen. Ik was Gezondernemer geworden. Elke dag een lange wandeling maken. Mijn klanten Genietwerkanties aanbieden onder de Zuid-Spaanse zon. Het kon opeens allemaal.

"In een maatpak kon ik me verstoppen.

Nu heb ik die behoefte niet meer."

"In een maatpak kon ik me verstoppen. Nu heb ik die behoefte niet meer."

In een maatpak kon ik me verstoppen. Nu heb ik die behoefte niet meer. Blijvend achttien kilo lichter, veel meer energie, heb ik mijn hobby weer opgepakt: diverse halve marathons gelopen op exotische plekken, waaronder in Zuid-Spanje.
Vroeger had ik het imago van een harde zakentante, mannen vonden mij op z’n zachtst gezegd ‘lastig’ benaderbaar. Nu hebben Hans en ik al geruime tijd een stabiele relatie, mensen durven mij complimenten te geven en voor mijn kinderen ben ik nu een rustige relaxte moeder, die zich nog steeds jong en avontuurlijk voelt. We maakten mooie reizen naar Costa Rica, Zuid-Afrika en Hawaï. Heel bijzonder om dat te kunnen doen.
Mijn business past me als een jasje. Nog steeds genoeg afwisseling in locaties, in top-klanten en het volop delen van verschillende aspecten van mijn expertise.  Alles wat ik ooit op mijn mood board plaatste, is in no-time werkelijkheid geworden. Vervullend, respectvol, dat bereiken wat echt de moeite waard is voor de creatie van mijn beste ondernemende leven en dat van mijn klanten.  

Herkenbaar en precies wat je zoekt?

Ik ont-moet je graag en beloof je dat het levensveranderend zal zijn. 

Het meest waardevol was dat ik het vertrouwen in mezelf heb hervonden door onze gesprekken en je daadkrachtige steun.

Liza de boer

Lizadeboer.nl

Wat eerst bergen leken, bleken uiteindelijk slechts drempels te zijn. Onze Stichting heeft haar eerste lustrum al gevierd!

Boukje Canaan

Afscheidsmomenten.nl

Eeuwig dankbaar voor onze Genietwerkantie en nog altijd blij met mijn abonnementssysteem. Je  blijft me verrassen.

Barbara Rijskamp

Helder in Belastingen.nl

Ik geloof in jou totdat jij in jezelf gelooft

Verbindend Zakendoen is bijzonder omdat het je leert de verbinding met jezelf en je gesprekspartner om te zetten in pure winst. Alle standaard tools ten spijt, ben jij toch echt uniek in jouw toegevoegde waarde en ont-dek je jouw eigen blijmoedige weg naar vrijheid in boven-exponentiële groei. Ik kom graag met je in - echt - contact.