Relaties, Zakelijke relaties

De 11 geheimen van onweerstaanbare mensen

Jacqueline Moleman

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De 11 geheimen van onweerstaanbare mensen

Graag neem ik je mee in de wereld van Verbindend Zakendoen. Hoe zorg jij ervoor dat je onweerstaanbaar bent? Doordat jouw persoonlijke of zakelijke gesprekspartner zich gezien, gerespecteerd en begrepen voelt. 

Mij wordt vaak gevraagd wat mensen zo charmant, charismatisch of gewoonweg onweerstaanbaar maakt… Verbindend Zakendoen helpt daar zeker bij! Sommige mensen – ongeacht of ze veel of weinig geld hebben, wel of geen aantrekkelijk uiterlijk of sociaal netwerk hebben – stralen altijd energie en zelfvertrouwen uit. Zelfs de grootste sceptici zien deze charmante personen om zich heen. Deze mensen zijn het middelpunt van elk feest. Je vraagt om hun hulp, hun advies en vriendschap. Je krijgt gewoon geen genoeg van ze en je vraagt je af: “Wat hebben zij wat ik mis? Wat maakt hen zo onweerstaanbaar?”

Wat dat is? Hun gevoel van eigenwaarde komt van binnenuit. Onweerstaanbare mensen zijn niet continue op zoek naar waardering of erkenning, omdat ze genoeg zelfvertrouwen hebben om het in henzelf te vinden. Er zijn dagelijkse patronen en gewoontes om dit gezonde perspectief te behouden. Omdat onweerstaanbaar zijn niet het resultaat is van ‘puur geluk’, is het de hoogste tijd om de gewoonten van onweerstaanbare mensen te bestuderen, zodat jij ze ook in je voordeel kunt gebruiken. Ben je klaar om “hallo” te zeggen tegen je nieuwe, onweerstaanbare jij?

Dit zijn de 11 geheimen van onweerstaanbare mensen:

1. Ze behandelen iedereen met respect

Of het in een zakengesprek is met een grote klant, of tegenover een serveerster die de bestelling opneemt, onweerstaanbare mensen zijn altijd beleefd en respectvol. Ze begrijpen dat het – hoe aardig ze ook zijn voor hun lunchpartner – voor niets zou zijn geweest als die persoon hen slecht gedrag ziet vertonen naar iemand anders. Onweerstaanbare mensen behandelen iedereen met respect omdat ze zichzelf niet als beter dan anderen beschouwen.

2. Ze volgen de platinum regel

De Gouden Regel – behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden – heeft een weeffout in zich: deze Regel gaat ervan uit dat alle mensen op dezelfde manier behandeld willen worden. Maar mensen kunnen door andere zaken gemotiveerd worden, en kunnen andere normen en waarden hebben. De één houdt van publieke erkenning, de ander heeft er een hekel aan om in de schijnwerpers te staan. De Platinum Regel – behandel anderen zoals zij behandeld willen worden – herstelt die fout. Onweerstaanbare mensen zijn geweldig goed in het ‘lezen’ van andere mensen en ze passen hun gedrag en communicatiestijl aan, zodat de ander zich bij hen comfortabel voelt.

3. Ze slaan het praatje pot over

De beste manier om ervoor te zorgen dat je geen emotionele band met iemand krijgt, is uitsluitend een praatje pot doen.  Als je op de automatische piloot mensen benadert met oppervlakkige gespreksstof gaat hun brein op de automatische pilot. Dat weerhoudt hen van enige affiniteit voor jou. Onweerstaanbare mensen maken verbinding en vinden zelfs de diepte in korte gesprekken. Hun oprechte interesse in andere mensen maakt het voor hen gemakkelijk om goede vragen te stellen en te in te gaan op belangrijke aspecten in het leven van de gesprekspartner.

4. Ze focussen vooral op mensen

Onweerstaanbare mensen hebben een authentieke interesse in de mensen om hen heen. Daardoor besteden ze niet zoveel tijd aan het denken aan zichzelf. Ze zijn niet obsessief bezig met hoe geliefd ze zijn omdat ze te druk zijn met focussen op de mensen met wie ze spreken. Dat is wat hun onweerstaanbaarheid zo gemakkelijk doet lijken. Om deze gewoonte aan te leren, leg je je smartphone neer en geef je aandacht aan de mensen met wie je bent. Luister goed naar wat ze zeggen, denk niet na over wat je antwoord zal zijn of hoe wat ze zeggen jou raakt. Als mensen iets over zichzelf vertellen, volg dan op met open vragen om nog meer van ze te weten te komen.

5. Ze proberen het niet krampachtig

Onweerstaanbare mensen domineren niet het gesprek met verhalen over hoe slim en succesvol ze zijn. Niet dat ze de drang om op te scheppen vermijden. Het komt gewoon niet bij ze op, want ze weten hoe onaardig mensen zijn die proberen om door anderen aardig gevonden te worden.

6. Ze kennen het verschil tussen feit en mening

Onweerstaanbare mensen gaan met gratie en zelfvertrouwen om met controversiële en gevoelige onderwerpen. Ze delen wel hun mening, maar maken duidelijk dat het hun mening is, geen feit. Of het nu gaat om het opwarmen van de aarde, politiek, vaccinaties of voeding, onweerstaanbare mensen erkennen dat even intelligente mensen een ander standpunt kunnen hebben.

7. Ze zijn authentiek

Onweerstaanbare mensen zijn wie ze zijn. Niemand verliest energie aan het raden van hun verborgen agenda. Ze weten dat niemand van een onecht persoon houdt. Mensen voelen zich aangetrokken tot authentieke mensen, omdat ze te vertrouwen zijn. Het is veel gemakkelijker om iemand te weerstaan die niet weet wie hij zelf is of hoe jij je werkelijk voelt.

8. Ze zijn integer

Mensen met een hoge integriteit zijn onweerstaanbaar omdat ze eenvoudigweg doen wat ze zeggen. Integriteit is een simpel concept, maar moeilijk in de praktijk te brengen. Onweerstaanbare mensen demonstreren hun integriteit dagelijks, door niet kwaad te spreken over anderen en het juiste te doen, zelfs als het pijnlijk voor ze is.

9. Ze lachen

Mensen spiegelen onbewust en automatisch de lichaamstaal van de persoon met wie ze praten. Als je wilt dat je gesprekspartner je onweerstaanbaar vindt, glimlach dan tijdens jullie gesprek. Je gesprekspartner neemt dit onbewust over en zal zich daardoor goed voelen.

10. Ze doen hun best om er op hun best uit te zien

Er is een groot verschil tussen representatief zijn en ijdelheid. Onweerstaanbare mensen begrijpen dat er op hun best uitzien vergelijkbaar is met het schoonmaken van je huis voordat er bezoek komt: een teken van respect voor anderen. Maar zodra ze zichzelf representatief hebben gemaakt, houden ze op om er telkens over na te denken.

11. Ze vinden een reden om van het leven te houden

Onweerstaanbare mensen zijn positief en gepassioneerd. Ze vervelen zich nooit, want ze zien het leven als een wonderlijk avontuur en benaderen het met een plezier waar andere mensen deel van willen uitmaken. Het is niet zo dat onweerstaanbare mensen geen – soms zelfs grote – problemen hebben. Ze benaderen ze als tijdelijke obstakels. Als dingen mis gaan, herinneren ze zichzelf eraan dat een slechte dag slechts een dag is en ze houden de hoop dat het morgen of volgende week of volgende maand beter zal gaan.

Als we alles samenbrengen

Onweerstaanbare mensen hadden geen goede fee bij hun wieg staan. Ze hebben bepaalde kwaliteiten en gewoonten geperfectioneerd, die jij ook kunt adopteren. Ze denken meer over andere mensen na dan over zichzelf. Ze zorgen ervoor dat andere mensen zich geliefd, gerespecteerd, begrepen en gezien voelen. Onthoud: hoe meer je focust op anderen, hoe onweerstaanbaarder je bent.

Bron: Dr. Travis Bradberry en mijn eigen ervaring

Als je Verbindend Zakendoet, spreek je een taal waarmee je je richt op anderen. De taal die jou en jouw product of dienst onweerstaanbaar maakt. Ik kan alleen maar zeggen: het werkt!

Wat werkt voor jou om je onweerstaanbaar te verbinden met je gesprekspartner?

 

 

Bewaren

Jacqueline Moleman

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste blijmoedige ondernemende leven te leiden en mijn professionele vaardigheden met jou te delen. Want ik houd van het leven en van tailor made aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil maken.

Jacqueline Moleman - Over Verbindend Zakendoen

​Ook interessant:

Leave a Reply:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Prettig Samenwerken begint hier

​​​​Download hier de Checklist voor Prettige Samenwerking met alle vragen die je stelt voor een optimale samenwerking, van onschatbare waarde omdat ze rechtstreeks uit mijn praktijk komen en je ze meteen kan inzetten.