gezondheid, mindset

Acht redenen om het niet te doen

Jacqueline Moleman

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Acht redenen om het niet te doen

Je neemt je van alles voor om succesvol te zijn met je bedrijf, maar je doet het niet. Hoe komt dat? Dit zijn de belangrijkste redenen. Ze hebben allemaal te maken met een beeld over jezelf of over de wereld, waar je op z’n minst je vraagtekens bij kunt zetten. Wat houdt jou tegen?

1. Zelf-twijfel
2. Negatief denken
3. Angst om te falen
4. Kritiek op anderen
5. Zelfkritiek
6. Uitstellen
7. Angst voor succes
8. Mensen tevreden stellen

Oftewel: je denkt vanuit angst. Overtuigingen die je hebt opgedaan in het verleden, geven je genoeg redenen om die angst niet onder ogen te zien. Wat er dan gebeurt is dat je in het dagelijks leven telkens weer bewijzen vindt voor je overtuigingen. Dat je de mensen om je heen net zo hard veroordeelt als je jezelf veroordeelt. En ook telkens het bewijs vindt dat zowel jij als zij niet ‘deugen’.

Spelletjes spelen

Het is een subtiel spel wat je speelt met jezelf. Je bent namelijk zelf degene die de angstkluwen moet ontwarren en dat lukt niet zomaar. De wereld is immers zoals je haar beziet. En als je een (zelf-) oordeel hebt, wordt dit elke keer weer bevestigd. Waardoor de angst zelf onzichtbaar verborgen raakt achter denktempels.
Een onschuldig voorbeeld:
Pas toen ik Heineken lichtreclame ging inkopen, zag ik overal die ronde reclames hangen. En ook de concurrent werd voor mij erg zichtbaar. Mijn angst op dat moment? De lichtbakken moesten allemaal vervangen worden en dat zou een enorme operatie worden, waarbij ik er voor moest zorgen dat er op geen enkel moment zo’n lichtreclame onverlicht was. Je wilt niet weten hoeveel niet-werkende lichtbakken ik opeens tegenkwam…

De tegenhanger van angst is liefde

Als je denkt vanuit (zelf-)liefde of compassie, dan is jouw binnenwereld onlosmakelijk verbonden met de buitenwereld, alles is deel van dezelfde eenheid. Doordat jij liefdevol denkt over jezelf en de ander, stroomt de liefde. Je kunt daarmee jezelf en de ander positief beïnvloeden en veranderen. Diep in ieder levend wezen leeft het besef van alles is één . Door je liefde uit te stralen, raak je dit weten aan en activeer je het. Liefde heft je overtuigingen op en de wereld gaat er anders voor je uitzien, zowel van binnen als in de buitenwereld.

Het gaat over jou

Maar al te vaak beginnen mijn coachées hun reis bij mij, waarbij vooral hun boosheid over de omstandigheden of hun angst voor henzelf of de ander hen in de weg staat om succesvol te zijn. De enige weg om deze denktempels af te breken is middels zelf-compassie. Pas daarna doet jouw omgeving mee. Je gedachten creëren je emoties, creëren je acties, creëren je resultaat. Als je gedachten liefdevol zijn, volgt het resultaat razendsnel. En laat ik dat nou al heel vaak hebben zien gebeuren! Dat noem ik nou genietwerken.

Welke van de bovengenoemde redenen om het niet te doen herken je? Welke stappen heb je gezet om ze achter je te laten? 

 

Jacqueline Moleman

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste blijmoedige ondernemende leven te leiden en mijn professionele vaardigheden met jou te delen. Want ik houd van het leven en van tailor made aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil maken.

Jacqueline Moleman - Over Verbindend Zakendoen

​Ook interessant:

Leave a Reply:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word Gezondernemer

​​​​We doen dit samen! Boek hier een korte telefonische afspraak en ik sluit je aan op de informatie die jou in no-time brengt naar mentaal, fysiek en financieel vrij gezondernemerschap.