gezondheid, mindset

Waarom implementatie-coaching tot nu toe niet werkte

Jacqueline Moleman

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom implementatie-coaching tot nu toe niet werkte

Tijdens mijn verschillende ondernemersopleidingen kwam er altijd de maandagochtend: “Nu moet en mag ik er iets mee gaan doen, joepie!” Stuiterend van enthousiasme ging ik aan de slag. Om er vervolgens achter te komen dat ik wellicht een aantal zaken over het hoofd had gezien en sommige dingen niet zo gemakkelijk te ‘implementeren’ waren als de opleider me had verteld.

Implementatie-academies, Focus masterminds, Online programma’s, Time-management studies, Boeken, Apps, Meditaties om rustiger te worden. Alles aangegrepen om dat ‘wat er bij mij implementatie-mis was’ aan te pakken.

Met mij was er niets mis, gelukkig. Nou ja, het was eigenlijk heel vervelend. Er was iets mis met de manier waarop de opleiding werd aangereikt en met de implementatie-methodes die de verschillende coaches me aanboden. Deze sloten niet geheel aan bij de manier waarop ik leer en zeker niet bij de manier waarop ik ‘implementeer’.

De oplossing is echt heel eenvoudig.

Echt zonde geld van alle opleidingen die ik heb gedaan en business coaching die ik heb gevolgd omdat ik dacht dat ik nog niet genoeg ‘wist’ of nog niet genoeg ‘implementeerde’. Nu ik werk met de Verbindend Zakendoen methode, kom ik tot de volgende eenvoudige implementatie-tips c.q. tips om jouw persoonlijke en je bedrijfsdoelen te bereiken. Zoals altijd: met minder tijd-, energie- en geldverspilling. Dus doe er je voordeel mee!

Vier tips om effectief te implementeren.

  1. Ben je voornamelijk planningsgericht? Maak dan je eigen stappenplan om uit je veilige comfortzone te treden en deze met stapjes te vergroten.
  2. Ben je voornamelijk actiegericht? Ga het gewoon doen, leer door te ervaren en stoot niet te vaak je neus.
  3. Ben je voornamelijk mensgericht? Vind eerst en vooral antwoord op de vraag: wat wil ik? Zo goed als je altijd zorgt voor anderen, zo goed ga je nu ook voor jezelf zorgen.
  4. Ben je voornamelijk kennisgericht? Zet dan je eigen leergierigheid in, lees elk relevant boek om te komen tot Zelfmeesterschap. Zoek intelligente mensen met wie je een Mastermind groep kunt vormen. Let daarbij op het positieve effect wat je hebt op je omgeving. Enne…andere mensen zijn echt niet zo dom als je denkt.

Voor alle vier de types geldt: deze methode werkt voor je, dus vergeet niet: enjoy the process! It keeps you going!

Zelf ben ik voornamelijk actie- en mensgericht en beschik over voldoende kennis en ervaring om mijn bedrijven te bouwen en mijn ervaringen door te geven. Daarom kies ik voor een businesscoach of business partner die me ondersteunt met het volgen van een stappenplan. Uitgangspunt is dan wel dat we dezelfde taal spreken en begrijpen hoe onze verschillende leerstijlen optimaal met elkaar communiceren, om voor ons beiden het gewenste doel of resultaat te bereiken.

In welk implementatie-type herken jij jezelf?

Jacqueline Moleman

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste blijmoedige ondernemende leven te leiden en mijn professionele vaardigheden met jou te delen. Want ik houd van het leven en van tailor made aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil maken.

Jacqueline Moleman - Over Verbindend Zakendoen

​Ook interessant:

Leave a Reply:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word Gezondernemer

​​​​We doen dit samen! Boek hier een korte telefonische afspraak en ik sluit je aan op de informatie die jou in no-time brengt naar mentaal, fysiek en financieel vrij gezondernemerschap.