Financiële gezondheid, gezondheid

Betaald gezond leven: kan dat?

Jacqueline Moleman

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Betaald gezond leven: kan dat?

Ja! Want dat is wat ik doe! Dat is ook wat ik andere ondernemers laat ervaren. Passief inkomen is simpel gesteld inkomen dat niet direct in relatie staat tot jouw tijd of arbeid. Het is inkomen waar je niet steeds voor hoeft te werken, in tegenstelling tot actief inkomen, waarbij je jouw uren inruilt voor geld. Actief inkomen is inkomen dat je in loondienst verdient, door er bijvoorbeeld 40 uur in de week voor te werken. Het is ook inkomen dat je als freelancer kunt verdienen door uren door te berekenen aan je klanten.

Wie heeft de controle over jouw tijd?

De keerzijde van actief inkomen is dat je de controle over je eigen tijd weggeeft. Deze verkoop je immers aan een ‘baas’ of aan een ‘klant’.
Maar stop je met het ruilen van jouw tijd voor geld? Dan stopt ook je inkomstenstroom. En daar zit ‘m precies het grote nadeel van actief inkomen.

Hoe kun je struikelen in je eigen onderneming? 

Veel ondernemers die ik tegenkom zijn gestruikeld. Gestruikeld in hun wens tot groei van hun onderneming. Hun onderneming gaf teveel beperking in vrije tijd in plaats van dat het meer vrije tijd gaf. Bovendien ging het op sommige cruciale momenten gepaard met veel meer onzekerheid. Mij is dat ook meerdere malen overkomen:

  • Na mijn ontslag uit loondienst. Toen ik mijn bedrijf wilde opbouwen was ik nog steeds dag en nacht aan het werk
  • Toen ik mijn eerste bedrijf opgaf omdat ik door een klant werd aangevallen, viel ik opnieuw in de financiële onzekerheid
  • Toen mijn lief ernstig ziek werd kon ik niet ‘zomaar’ de tijd nemen, omdat onze inkomensstroom dan zou stoppen

Hoe voorkom je dat je inkomensstroom stopt?

Door de creatie van een stabiel extra maandinkomen. Als je me een beetje kent, dan weet je dat dat ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Ik heb een hobby: het bestuderen van business modellen. Liefst de modellen die werken, haha. Daarbij let ik vooral op de mensen die het bedrijf runnen en of ze – net als ik – zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen.

Naast mijn bedrijf Verbindend Zakendoen, ben ik erin geslaagd een extra maandinkomen op te bouwen, dat ervoor gezorgd heeft dat ik eerst goedkoper, toen gratis en inmiddels betaald gezond leef. Betaald gezond leven kan dus echt. Want dat is wat ik al een aantal jaren doe. Elk van de bovengenoemde zeven stappen werden echt versterkt door wat ik tegenwoordig doe. Het mooie is dat ik er anderen mee help hetzelfde te doen. Ik heb er lang naar gezocht, veel bedrijven en systemen geprobeerd. Dit had ik nooit vantevoren kunnen verzinnen, maar het is me wel gelukt!

Met een stabiel extra inkomen maakt het niet meer uit hoeveel je verdient, je bent altijd onderweg met de leukste mensen, je persoonlijke groei is enorm, je leert een heel mooi vak en je voelt je vrij. Is het werken? Ja, vooral in het begin. Is het hard werken? Nee. Het is de snelste en blijvend minst risicovolle stap voorbij werknemer en zzp-er zijn.

Geen bedrijf runnen, wel de voordelen 

Als business owner heb je een team of systeem waarbij je er zelf niet meer erbij hoeft te zijn. Je werkt met OPE Other people’s experience, OPK other people’s knowledge, OPM other people’s money en … OPB other people’s business. Het bedrijf in kwestie is niet van jou. Je hoeft het niet te bezitten, je hoeft het niet te runnen, je hoeft niet te investeren, je loopt geen ondernemersrisico, je koopt niet in, je verkoopt helemaal niets!

Het bedrijf zorgt zelf voor de ervaring, de kennis en het geld voor 

1. Investeringen
2. Bedrijfsrisico
3. Inkoop
4. Verkoop

Jij neemt intussen de kortste route naar business owner. Waar Robert Kyosaki ophield met zijn cashflow kwadrant, zocht ik verder: ga niet langs moeilijk, zwaar, duur, kennis en energieverslindend en ingewikkeld.  Het enige wat je investeert is je tijd om een vak te leren waardoor je voor de rest van je leven betaald wordt om gezond te leven. Onderweg heb je mijn hulp. Ook ik werd geholpen door degenen die me voorgingen en die hun kennis en ervaring met me deelden.

Wat is persoonlijke aanbeveling?

Je wordt ambassadeur van het bedrijf en haar producten of diensten en deelt met gelijkgestemden wat het gebruik ervan voor je heeft betekent. En wat fijn is: je helpt anderen hetzelfde te doen. Heb je wel eens enthousiast je vrienden naar een restaurant doorverwezen.? Dit is hetzelfde, alleen levensveranderend! 

Jij kiest uit met en voor wie je dit wilt doen. Daarmee worden alle bekende distributiekanalen meteen ouderwets. Want wie wil nou telkens zoveel opslag betalen aan marketing en tussenhandel, als je het ook gewoon samen met je familie en vrienden kunt beleven?

In 2019 ben ik begonnen om meerdere ondernemers te introduceren tot een ondernemend leven waarin ze stapsgewijs goedkoper, gratis en betaald werden om voortaan gezonder door het leven te gaan. Mijn intentie is om dat nog vele malen te herhalen met de leukste ondernemers! Wat zou dat voor jou betekenen? Met welk extra maandinkomen zou jouw ondernemende leven in rustiger vaarwater terechtkomen? Hoe zou het voor jou voelen als je je vrienden en familie gezonder door het leven laat gaan? Als jouw pensioen en erfenis voor de rest van je leven gegarandeerd is? Als je inkomen niet stokt als het jou even tegenzit. Integendeel, je vrienden komen je te hulp. Hoe zou het voor jou zijn als je meer en meer tijd overhoudt voor waar jouw hart van gaat zingen, zonder dat je daarvoor afhankelijk bent van een baas, van klanten, van bezit, van geld,  van investeringen, van wat dan ook? De kortste weg? Een telefoontje naar mij. 

Jacqueline Moleman

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste blijmoedige ondernemende leven te leiden en mijn professionele vaardigheden met jou te delen. Want ik houd van het leven en van tailor made aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil maken.

Jacqueline Moleman - Over Verbindend Zakendoen

​Ook interessant:

Leave a Reply:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word Gezondernemer

​​​​We doen dit samen! Boek hier een korte telefonische afspraak en ik sluit je aan op de informatie die jou in no-time brengt naar mentaal, fysiek en financieel vrij gezondernemerschap.