gezondheid, mindset

Hoe verbindend zakendoen leidt naar jouw geluk

Jacqueline Moleman

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe verbindend zakendoen leidt naar jouw geluk

Waarom streven we met z’n allen het verkeerde na?

In de wereld van online afstand lijkt het alsof we met een pilletje en met weinig werk rijk kunnen worden van achter onze computer. En laat ik vooral niet bewijzen dat dat niet gaat. Laat ik je wel wijzen op het feit dat we wellicht met z’n allen het verkeerde nastreven?!

Want het gaat niet om geld, succes en materie. Niet? Dat kan jij mooi zeggen, Jacqueline, je hebt er genoeg van en weet ook prima hoe je er genoeg van creëert. Uhhh… dat lijkt misschien zo. Ik was namelijk op het verkeerde been gezet door een grote wens die ik had. Een mooi huis met een grote tuin. Als kostwinner en later alimentatie-betaler was er veel geld, tijd en energie mee gemoeid om dat mooie huis met die grote tuin in stand te houden. En een mooie hypotheek. Waarvoor eigenlijk? Ik was nauwelijks thuis, altijd onderweg, altijd aan het werk…

En toen plofte alles in elkaar. Ontslagen, samen met  m’n team. Opeens had ik geen huis meer, geen lease-auto. Alleen nog een wens. Business coach worden en elke dag ontbijten met mijn kinderen. Nooit meer in die ratrace.

De wet van de verminderde meeropbrengst

Waar te beginnen? Bij de wet van de verminderde meeropbrengst. Die ik wel kende maar nog nooit zo had gevoeld als op dat moment. Kon ik mijn geluk in het ondernemerschap en met veel minder geld nastreven zonder mijn kinderen tekort te doen? Ik heb ze nog nooit zo’n groot plezier gedaan. Mijn ogen waren voorgoed geopend.

Voor mijn levensgeluk was het nodig dat ik anders naar materie ging kijken. Deze video van Paul Smit geeft het verhelderend en kernachtig weer:

Het nut van verbindend zakendoen

De drie geluksfactoren:

  1. In verbinding zijn met mensen
  2. Doen waar je van houdt
  3. In het moment zijn.

Dat klinkt als: Verbindend zakendoen en Genietwerken! En laat ik daar na mijn ontslag in 2011 nou expert in zijn geworden! Alles wat ik ‘voelde’ kreeg opeens ‘mijn’ waarheidsgehalte met deze ene video. Mijn relatie met Hans, er Zijn voor mijn kinderen, uitsluitend doen waar ik goed in ben, voor mensen met wie ik graag werk, het genieten van elk moment. Het is er allemaal.

Kun je dat leren? Verbindend zakendoen en genietwerken?

Jazeker! Het is een proces, wat bij mij niet van vandaag op morgen is gegaan. Ik kan jouw proces versnellen door mijn ervaring en expertise op dat gebied met jou te delen. En ook al die valkuilen met je te delen die ik al heb beleefd en waarvoor ik je kan behoeden. Zoals Paul Smit terecht zegt: er is wel een zeker minimum aan geld en materie nodig. Maar het bij het nastreven van geld en materie verliezen van je verbinding, je passie en je levensvreugde in het NU? Dat is echt niet meer nodig en zeker niet meer van deze tijd.

Laat je me weten hoe jij als ondernemer jouw energie, jouw vrije tijd en jouw gemoedsrust bewaart?

 

Jacqueline Moleman

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste blijmoedige ondernemende leven te leiden en mijn professionele vaardigheden met jou te delen. Want ik houd van het leven en van tailor made aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil maken.

Jacqueline Moleman - Over Verbindend Zakendoen

​Ook interessant:

Leave a Reply:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word Gezondernemer

​​​​We doen dit samen! Boek hier een korte telefonische afspraak en ik sluit je aan op de informatie die jou in no-time brengt naar mentaal, fysiek en financieel vrij gezondernemerschap.