gezondheid, mindset

Zeg JA tegen jouw missie

Jacqueline Moleman

Volhouden ook als het moeilijk is. Hoe dan?

Je kent het wel. Het zit tegen en je hebt zin het bijltje erbij neer te gooien. Je praat eens met mensen over je problemen. Je klaagt. Ze geven je gelijk. Het is toch wel erg moeilijk. Misschien toch maar beter om die veilige baan weer te gaan zoeken? Elke maand salaris op je rekening.
Of: het gaat eigenlijk heel erg goed. En mensen worden een beetje jaloers. Op jou, op je tweede huis. Je vakantie. Ze zien niet wat het je kost. Ze zien niet wat je ervoor laat. Ze zien niet de investeringen die je doet. In jezelf, in je bedrijf. Soms voel je je daarin heel eenzaam.

“Was dit echt wel wat ik wilde, als zelfs mijn familie niet meer begrijpt dat ik me er zo in kan verliezen?” Telkens  op zoek naar nieuwe mensen. Jezelf omringen met minstens 6 mensen die succesvoller zijn dan ik. Waar zijn die mensen? Waarom doet iedereen zo angstig? Wat hebben ze te verliezen?

 

Boos op het verleden, angst voor de toekomst

Dat is het probleem. ‘De mensch lijdt het meescht door het lijden dat hij vreescht.’ Soms is het beter in de pijnlijke dagelijkse comfortzone dan in de onzekere ‘out of the box’ zone. Je moet er maar tegen kunnen. Mensen ‘ontslaan’ uit je leven als ze je energetisch naar beneden trekken. Je telkens opnieuw omringen met mensen die je voeden. Je ziet je grote missie. Je voelt je grote missie. Je bent ook bang.

Je maakt ‘m waar. Je werkt ’s nachts, in het weekend. Je rekent je suf als je bankrekening niet meewerkt. En je komt er weer bovenop. Sterker nog, het gaat heel goed met jou en je bedrijf. En de plussen en de mooie gebeurtenissen blijven komen. Het gaat stromen.

You only happen once

Bryan Tracy zei: “Je kunt in je leven zo’n dertig keer je potentieel vervullen. Het is wél handig als je daarin een keuze maakt.” Toen ik me dit realiseerde nam ik de verantwoordelijkheid voor mijn leven. Zei ik tegen vriendinnen die me niet ondersteunden: ‘ik vind het fijn om met je te praten over het NU en over de toekomst’. Niet meer over de verhalen uit het verleden. Wat denk je, kunnen we dat samen afspreken? En als dat niet het geval was, nam ik afscheid. Met pijn in mijn hart. Want zij waren in mijn pijnlijke comfortzone. Maar daar was ik niet meer.

Nu gebeurt het

Ik ben hier en nu. Ik werk AAN mijn bedrijf. Aan mijn missie: Ondernemers laten ervaren dat HET kan. Wat is HET? Jouw winst. Jouw missie, jouw levenspotentieel vervullen. Net als ik.

Het was even wennen. Maar het werkt. Daarin maak ik MIJN keuzes. En je mag met me meekijken, lief mens. Je mag me helpen dragen, je mag me ondersteunen. Datzelfde wil ik voor jou betekenen. In jouw NU en in jouw toekomst.

En ze zijn er, die lieve, intelligente, hardwerkende klanten, vrienden en vriendinnen met een missie die met je meegroeien. In het Nu en in de toekomst. Daar waar jij jezelf bent. Met al je plussen en minnen.

Herkenbaar? Hoe inspireren jij en jouw omgeving elkaar terwijl je aan jouw missie werkt?

Jacqueline Moleman

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste blijmoedige ondernemende leven te leiden en mijn professionele vaardigheden met jou te delen. Want ik houd van het leven en van tailor made aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil maken.

Jacqueline Moleman - Over Verbindend Zakendoen

​Ook interessant:

Leave a Reply:

    1. Dankjewel lieve Ingrid, dat is geheel wederzijds. Je inspireert me enorm door te laten zien dat alles van binnen komt. Marketing met een hart is wat ik van je heb mogen leren. Tof om samen met jou de Zomerintensives vorm te geven.

  1. Mooie blog, Jacqueline, recht uit het hart en zo herkenbaar!
    Ik deel je missie, maar zie het iets anders, ik ben geen vrouw, maar wel 64j, en dynamisch en vol vuur en ik wil in de volgende vier jaar dat ik nog wil werken er alles aan doen om die dingen te bereiken die ik waardevol vind. Ik wil mijn jarenlange ervaring en expertise en hopelijk toch ook wat maturiteit doorgeven aan jonge mensen en ze helpen groeien en hun dromen te verwezenlijken. Succes vanavond in Amsterdam, en ik hoop je snel in ” real live” te ontmoeten, ik “voel” dat we iets gemeenschappelijks kunnen doen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word Gezondernemer

​​​​We doen dit samen! Boek hier een korte telefonische afspraak en ik sluit je aan op de informatie die jou in no-time brengt naar mentaal, fysiek en financieel vrij gezondernemerschap.