Relaties, Zakelijke relaties

Wat heeft een hefboom met een kasteel te maken?

Jacqueline Moleman

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat heeft een hefboom met een kasteel te maken?

Ooit was ik in een vastgoedcursus en leerde van de besten het vak van vastgoedinvesteerder. Je investeert geld, tijd en energie en je krijgt terug … En toen vertelden ze me over een nieuw fenomeen: de hefboom. Dat betekent dat jij helemaal niet investeert, maar gebruik maakt van andermans geld, tijd en energie. Het bracht me op een hele nieuwe rij van gedachten, die ik in mijn ondernemingen toepaste.  Wat dacht je van:

  • OPM  Other People’s Money. Hoe je andermans geld inzet als hefboom om je onderneming te doen groeien.

Zo zijn er ook:

  • OPN Other People’s Network, OPF Other People’s Funnel, OPK Other People’s Knowledge, OPE Other People’s Experience, OPI Other People’s Investors, OPV Other People’s Volume, OPB Other People’s Business en de nieuwste: OPH Other People’s houses. 

Zoveel hefboom-strategieën!

Het meest geweldige praktische voorbeeld daarvan was de inkoophefboom-strategie die we volgden bij Heineken Corporate Purchasing. Als er een brouwerij werd overgenomen, deden we natuurlijk eerst onze Due Diligence. Dan hadden we al gezien hoe duur zij hun verpakkingsmaterialen, onze grootste kostenpost, inkochten. Echt bizar hoe vaak het inkoopniveau van zo’n relatief kleine brouwerij beter was dan dat van ons, de grote Heineken groep. Het maakte ons bescheiden en nieuwsgierig naar onze nieuwe inkoop-collega. Deze had het toch maar goed geregeld.

En als dan de nieuwe brouwerij was overgenomen, gingen wij met onze leveranciers in gesprek. Het kon dan zijn dat de hele overname werd gefinancierd door de prijsverlaging die wij daarna wisten te realiseren voor de hele groep. Dus ook door het overnemen van een bedrijf kun je zomaar wederzijdse schaalvoordelen ontdekken.

De laatste tijd zijn er veel rijken die 99% van hun vermogen afstaan. Zo zijn er ook veel influencers en motivational speakers die vrijelijk hun kennis delen. Bijna teveel om te verwerken. Voorbeelden daarvan zijn Jay Abraham, Tony Robbins,  Kyle Cease en er zijn er vast nog veel meer. Alle informatie is er al. Je hoeft het alleen maar te vinden en te ordenen. Zij hebben me geïnspireerd om hetzelfde te doen. Alle rijkdom aan professionele ervaring die ik heb, deel ik graag met je. Misschien zit er iets van waarde voor je bij, waardoor je net even dat zetje in je onderneming krijgt.

Een kasteel! 

De meest recente hefboom die we gebruikten was OPH, other People’s houses en in dit geval een kasteel in midden Frankrijk. In het najaar van 2023 gaan we er wonen en onze ondernemingen runnen. 

Prima hefboom. Iedereen blij.  Welke hefboom heb jij wel eens gebruikt in je onderneming of welke hefboom zoek jij momenteel actief om je onderneming exponentieel te doen groeien?

Op mijn website vind je al mijn ideeën voor toe te passen hefboomstrategiën om je onderneming te doen groeien. Welke spreekt je het meest aan? 

Jacqueline Moleman

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond. Met een enorme drive en ambitie om mijn beste blijmoedige ondernemende leven te leiden en mijn professionele vaardigheden met jou te delen. Want ik houd van het leven en van tailor made aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil maken.

Jacqueline Moleman - Over Verbindend Zakendoen

Ook interessant:

Leave a Reply:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wat denkt j​​e klant echt !?

​​​Download ​de Gids met ​30 ​Verborgen ​Gedachten van ​je ​Klanten. Van onschatbare waarde, omdat ze heel wat verder gaan dan wat ​ze j​e toevertrouwen. Aandachtsmarketing en klantbegrip wint!